پوهنحی حقوق و علوم سیاسی

 

سخن رئیس پوهنحی حقوق و علوم سیاسی

به نام خداوند لوح و قلم، حقیقت نگار وجود و عدم!

خدایی که داننده راز هاست، نخستین سرآغاز-آغاز هاست!

پوهنتون خصوصی مولانا جلال الدین محمد بلخی، یکی از پوهنتون های پیشتاز و نخبه در سطح کشور بوده که به عنوان اولین پوهنتون خصوصی زون شمال، در سال ۱۳۸۶ در شهر مزارشریف با سعی و تلاش مجدانه مرد علم پرور، شهید پوهنمل استاد محمد ظریف انوری، استاد فقید پوهنحی تعلیم و تربیه پوهنتون بلخ ایجاد گردید.

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون خصوصی مولانا جلال الدین محمد بلخی از بدو تأسیس با یک  دیپارتمنت (علوم سیاسی و روابط بین الملل) فعالیت های علمی خود را آغاز نمود. این پوهنحی دارای نصاب درسی معیاری و تأیید شده وزارت محترم تحصیلات عالی با معیار های روز و کادر های علمی با درجات تحصیلات عالی (ماستر،دُکتر) امکانات و تجهیزات درسی که با جدیدترین امکانات و تکنالوژی روز عیار گردیده است. این پوهنحی یکی از بهترین مکان های آموزشی در عرصه های (عدلی و قضایی، مدیریتی و سیاسی) در سطح کشور می باشد. پوهنحی حقوق و علوم سیاسی توانست در سال ۱۳۸۹ دیپارتمنت حقوق خویش را نیز در چوکات این پوهنحی فعال نموده و اکنون خدمات تحصیلی را در هر دو رشته فوق (حقوق و علوم سیاسی و روابط بین الملل) برای جوانان تشنه به علم این خطئه علم پرور ارائه نماید. تا اکنون این پوهنحی بیشتر از 24 دوره فارغان را در هر دو رشته که به صدها تن میرسد را به جامعه تقدیم نموده است.

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی از بدو تأسیس تا اکنون با سعی،تلاش و پشتکار صادقانه اعضای کادر علمی و اداری که دارد توانسته است به رشد و توسعه چشمگیری کمی و کیفی در سطح جامعه دست یابد. همه اعضای کادر علمی این پوهنحی دایمی بوده و دارای درجات تحصیلی چون دُکتر و ماستر میباشند.در حال حاضر این پوهنحی،در تشکیلات خود دارای 18 تن کادر دایمی است که از این میان دو تن شان دُکتر و متباقی ماستر میباشند. این پوهنحی به منظور ارائه خدمات تحصیلی معیاری، دارای امکانات و تجهیزات تدریسی به اندازه کافی و مطابق نیاز های آموزشی روز میباشد و خدمات تحصیلی خویش را به شکل معیاری آن برای شیفته گان دانش ارائه میدارد.

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی دارای دیدگاه و ماموریت مدون و پلان استراتیژیک پنج ساله بوده و هر کدام دیپارتمنت ها نیز به نوبه خود دیدگاه و ماموریت مدون و پلان استراتیژیک پنج ساله مشخص خود را دارند. در این پوهنحی سعی بر آن است تا خدمات تحصیلی به بهترین وجه آن در پرتو قوانین، مقررات، لوایح و طرزالعمل های اکادمیک وزارت محترم تحصیلات عالی و قواعد داخلی پوهنتون مولانا جلال الدین محمد بلخی برای متقاضیان رشته های دوگانه این پوهنحی، ارائه گردد. 

 این پوهنحی جهت داشتن تصویر روش از فعالیت های علمی خود، دارای کتلاک است که بخاطر معیاری شدن امور اکادمیک و اداری خویش، توضیح ساختار اداری، آموزشی، نصاب درسی، امکانات و تجهیزات تحصیلی تهیه و ترتیب گردیده است تا باشد از این طریق اهداف اساسی، فرعی و ارزش های را که در امر ارائه خدمات تحصیلی به آن معتقد است به دسترس ارباب رجوع قرار گرفته و در روشنایی آن نقد های علمی شان را جهت بهبود امور اکادمیک و اداری این پوهنحی ارائه بدارند. از تمامی عزیزان که کتلاک حاضر را مطالعه می نمایند احترامانه رجامندیم که پیشنهادات سالم و ارزنده خویش را در امر خدمت گذاری و بهبود یافتن پروسه ارائه خدمات تحصیلی، جهت همیاری با این اداره شریک سازند.

تمنا داریم که به لطف و استعانت خدواند بزرگ و با همکاری تمامی اعضای کادر علمی و اداری این پوهنحی و محصلین عزیز، بتوانیم خدمات با کیفیت معیاری تحصیلی را برای جوانان تشنه به علم کشور که میخواهند در عرصه های حقوقی، سیاسی و اداری مصدر خدمت گردند، ارائه نموده و دین ایمانی و وجدانی خویش را ادا نمایند.

با حرمت

دُکتر احمد جاوید کمالیار  

رئیس پوهنحی حقوق و علوم سیاسی

 

معرفی پوهنحی حقوق و علوم سیاسی

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی در سال ۱۳۸۶ در چوکات پوهنتون خصوصی مولانا جلال الدین محمد بلخی با یک دیپارتمنت (علوم سیاسی و روابط بین الملل) ایجاد گردید و در سال ۱۳۸۹ توانست دیپارتمنت حقوق را نیز در کنار دیپارتمنت اولی ایجاد کند، این پوهنحی تا اکنون در بیشتر از ۲4 دور صدها تن محصلین اعم از طبقه اناث و ذکور را از رشته های علوم سیاسی و روابط بین الملل و حقوق فارغ داده و به جامعه علمی و کاری کشور تقدیم نموده است.

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی همراه با دو دیپارتمنت خویش (دیپارتمنت های علوم سیاسی و روابط بین الملل و حقوق) در تعمیر شماره اول ساختمان دایمی پوهنتون موقعیت دارد. در این پوهنحی به تعداد ۱۸ تن استادان دایمی با درجه های تحصیلی دکتر و ماستر تدریس می نمایند.

بنابراین، ایجاد فضای مناسب علمی و اکادمیک، فراهم سازی زمینه های تدریس و تحقیق برای استادان و محصلین، بلند بردن ظرفیت علمی استادان و محصلین، تهیه و به روز رسانی مواد درسی از منابع معتبر و دست اول، تدریس با شیوه های جدید تدریسی (OBE  وSCL ) فراهم سازی زمینه دسترسی به منابع معتبر علمی مرتبط به رشته تحصیلی، ایجاد زمینه کار های عملی و کار آموزی برای محصلین و فراهم سازی دسترسی استادان و محصلین به بورسیه های تحصیلی از اهداف عمده این پوهنحی می باشد.

دیدگاه

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی به تأسی از دیدگاه کلی پوهنتون، با عزم و جزم راسخ، با طرح یک پلان استراتیژیک و جامع در صدد آنست تا خدمات تحصیلی در رشته های (علوم سیاسی و روابط بین الملل و حقوق) را با معیار های علمی ارائه نموده و در آینده نزدیک به بهترین پوهنحی در زون شمال کشور مبدل گردد .

مأموریت

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی، در حال حاضر با سعی و تلاش و مساعد ساختن بستر مناسب ارائه خدمات تحصیلی، همواره روش های جدید و به روز شده تدریس را جهت تربیه کادر های مسلکی در بخش های سیاسی و حقوقی بکار گرفته تا به جامعه سیاسی و حقوقی کشور خدمات ارزنده ارائه گردد .

اهداف

  1. پیشبرد اهداف و وظایف محوله از طرف مقامات ذیصلاح مطابق به قانون وزارت تحصیلات عالی.
  2. رشد و توسعه فعالیت های علمی و تحقیقی.
  3. تربیه کادرهای علمی و مسلکی در بخش های حقوقی، اداری و سیاسی در کشور .
  4. رشد سطح آگاهی بطور کل در عرصه های سیاسی – اجتماعی، روابط بین المللی و حقوقی.
  5. تقویت آگاهی مردم پیرامون مسائل دینی، حقوقی، سیاسی – اجتماعی و بین المللی.
  6. تحقق و توسعه عدالت اجتماعی و سیاسی در پرتو شریعت و قوانین موضوعه.

 

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی


پوهنتون مولانا جلال الدین محمد بلخی

تماس با پوهنتون:
0799254005-0707254005-0791869999
تماس با پوهنحی:
استاد نصیب الله روفی آمر دیپارتمنت: 0789702210
استاد شاه محمد فلاح: 0789884326

[email protected]

 

اپریل 2024
ش ی د س چ پ ج
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی به روایت تصویر