دانشکده طب معالجوی دانشگاه مولانا به اساس حکم نمبر (152/57 ) مورخ 10 /1 /1392 مقام محترم وزارت تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان آغاز به فعالیت نموده و از بدو تشکیل و آغازین روز های فعالیت اش به همکاری مستقیم هیت رهبری دانشگاه و اساتید عالیقدر تلاش به خرج داد تا با ارایه خدمات بهتر تحصیلی برای دانشجویان رشته طبابت، وظایف محوله شان را به حسن صورت و وجه حسن انجام دهند و همان بود که توجه مردم و جامعه آگاه مان را به جانب خود جلب نموده و جوانان عزیز کشور را از ولایات مختلف گرد هم جمع و بحیث یک فامیل واحد با همدلی و یکپارچه گی کامل دور هم نگه داشته است. دانشکده طب دارای یک برنامه فارغده بوده که بنام دیپارتمنت طب معالجوی مسمی است.
دیپارتمنت معالجوی دانشکده طب دانشگاه مولانا جلال الدین محمد بلخی در سال 1392 تاسیس شده و طی سالهای گذشته، در راستای ارایه خدمات آموزشی معیاری،ترویج ارزشهای علمی و اخلاقی و تربیه کادرهای متخصص تلاش نموده است تا در زمینه علوم طبی و به خصوص عرصه دانش طبی افراد دارای ظرفیت به جامعه تقدیم کند.
هماهنگی فعالیتهای اکادمیک بخصوص تدریس و آموزش در دیپارتمنت طب معالجوی، با نیازهای جامعه یا نهادهایی که نیروی کار آن با فراگیری دانش طب معالجوی تربیت میشوند، هدف کلی و بزرگ این دیپارتمنت میباشد تا از این طریق نیروی متخصص و متعهد را برای جامعه تقدیم نماید. رسیدن به این هدف سهل نبوده و نیازمند فعالیتهای جدی مبتنی بر واقعیتهای موجود جامعه است.
با تقدیم حرمت
رئیس پوهنحی طب
دیپارتمنت معالجوی دانشکده طب دانشگاه مولانا جلال الدین محمد بلخی که همزمان با ایجاد دانشکده طب به فعالیت آغاز نموده است، مدت کمتر از یک دهه از فعالیت علمی و اکادمیک آن میگذرد.
هدف از ایجاد این دیپارتمنت، تربیت کادر و نیروی متخصص و متعهد برای بخشهای دولتی و خصوصی در زمینههای مختلف طبی جامعه ما میباشد .
این دیپارتمنت در حال حاضر دارای سیزده تن کادر علمی دایمی که همه آنها دارای درجه تحصیلی ماستری بوده . علاوه بر آن، تعداد زیادی از استادان، دارای رتب علمی بلند از دانشکده طب دولتی در هر سمستر به صورت قراردادی با این دیپارتمنت همکاری تدریسی دارند.
تعداد محصلان این دیپارتمنت در حال حاضر نزدیک به 1217 تن اعم از ذکور و اناث بوده که در یک نوبت روزانه از سمستر اول تا سمستر دوازدهم مصروف فراگیری دروس رشته طب معالجوی هستند.
دیپارتمنت طب معالجوی برای پیشبرد هرچه بهتر فعالیتهای خود، یک مجلس دیپارتمنت و شش کمیته تحت عناوین کمیته تضمین کیفیت ،کمیته نصاب، کمیته نظم و دسپلین،کمیته E- Learning ، کمیته تحقیق و کمیته امتحانات است که اعضای آن کادر علمی این دیپارتمنت است.
دانشکده طب معالجوی دانشگاه مولانا جلال الدین محمد بلخی تلاش میکند تا سال 1405 به عنوان یک دانشکده موفق و برتر در سطح دانشگاه مولانا جلال الدین محمد بلخی و دانشگاههای کشور مطرح شده و تبدیل به یک نهاد مرجع در رشته طب معالجوی شود. بر علاوه تلاش میشود این دانشکده نقش تاثیر گذار در دستیابی به اهداف استراتژیک دانشگاه مولانا جلال الدین محمد بلخی داشته باشد.
با توجه به دیدگاه دانشکده طب معالجوی، این دانشکده دو ماموریت عمده دارد:
دوره تحصیلی رشته طب معالجوی در پوهنحی طب مطابق لایحه سیستم کریدت دوازده سمستر بشکل عملی و نظری و مدت یکسال دوره ستاژ که مجموعآ ۲۶۶ کریدت را دربر میگیرد میباشد.
بعد از ختم دوره متذکره برای فارغ التحصیلان سند MD اعطا میگردد.
ضوابط حاضری در جریان یک سمستر برای هر محصل 75% بوده که در صورت عدم تکمیل ضوابط متذکره محروم مضمون مورد نظر شناخته شده و در چانس اول از نزدش امتحان اخذ نمیگردد. در صورتیکه محرومیت مظامین بیشتر از نصف مجموعه کریدت های همان سمستر باشد محروم سمستر شناخته شده و مکلف است تا سمستر متذکره را دوباره تعقیب نماید.
فارغ التحصیلان رشته طب معالجوی بعد از فراغت از دانشکده طب مهارت ها و توانمندی های ذیل را دارا خواهند بود:
دانشگاه مولانا جلال الدین محمد بلخی از امکانات خوب و قابل توجه برای برگزاری رشته طب معالجوی برخوردار است. این امکانات شامل موارد ذیل است:
ساختمان و صنوف درسی مناسب مجهز با امکانات آموزشی مدرن.
کادر با تجربه و دارای تحصیلات عالی حداقل ماستری در رشته طبابت.
کتابخانه مجهزبا کتب به روز از منابع ملی وبین المللی .
کامپیوتر لب مجهز با انترنت بطور رایگان برای محصلین.
دیپارتمنت طب معالجوی به عنوان یکی از بخشهای فعال دانشکده طب دانشگاه مولانا جلال الدین محمد بلخی، با توجه به مسوولیتهایی که دارد خواهان ایفای نقش فعال در جامعه است. این نقش از طرق ذیل ایفا میشود:
دیپارتمنت طب معالجوی دانشکده طب دانشگاه مولانا به منظور تربیه کادر های جوان متخصص ومتعهد در بخش طبابت در چوکات دانشگاه مولانا ایحاد گردیده که جوانان واجد شرایط ( فارغان صنوف دوازدهم لیسه های کشور) را اعم از ذکور واناث بعد از سپری نمودن امتحان ورودی (کانکور) در سمستر اول PCB مطابق برنامه درسی دانشگاه طبی کابل ودانشکده طب دانشگاه بلخ بحیث محصل میپذیرد
روال برنامه طب معالجوی سیستم کریدت بوده که طی دوازده سمستر دروس عملی ونظری مشترک وبعد از آن به مدت یکسال بحیث داکتر ستاژر که صرف کار عملی بخش های مختلف طبی را در شفاخانه ها اجرا مینمایند وکه بعد از ختم موفقانه پروگرام متذکره وتکمیل 277 کریدت فرد فارغ شده ازین برنامه سند MD بدست آورده وفارغ التحصیل بخش طب معالجوی شناخته میشود .
اهداف اساسی دیپارتمنت طب معالجوی قرار ذیل برشمرده میشود.